Broker dan Perdagangan Dalam TalianBroker berkongsi informasi penting, idea dan pengetahuan yang tidak mudah diakses oleh para pedagang. Broker profesional menyara hidup dengan melakukan ini. Broker mempunyai peranan seorang pegawai bank, peguam dan akauntan.

Pada zaman moden ini, perkara-perkara dilakukan lebih mudah melalui teknologi. Sebagai contoh, kerana akses yang mudah kepada internet, pelabur-pelabur individu boleh mengawal portfolio mereka. Walaubagaimana pun, apabila berkaitan dengan perdagangan dalam talian, peraturan asas masih perlu digunakan, pedagang memerlukan broker yang akan sentiasa menyediakan tip-tip dan bantuan profesional.

Di dalam sebarang bidang atau peluang pelaburan, anda lebih cenderung untuk ditipu atau mungkin kerugian jika anda tidak biasa atau berpengetahuan dengan apa yang anda lakukan. Ia akan menjadi sangat mungkin bahawa anda akan dibawa untuk perjalanan atau mereka akan mengambil kesempatan ke atas anda. Ini adalah satu sebab mengapa seseorang yang berinteraksi di dalam perdagangan memerlukan broker, seoarang broker yang mahir.

Walaupun, tidak semua broker adalah bagus dan sesuai di dalam kategori tersebut, terdapat banyak broker yang melakukan kerja yang bagus dan sangat mengambil berat terhadap keselamatan dan kepentingan pelanggan. Jika anda mahu berjaya dengan pelaburan jenis ini, pastikan bahawa anda mempunyai broker yang bagus untuk membantu anda.

Jika anda bimbang tentang harga broker, terdapat juga banyak broker diskaun yang memberikan perkhidmatan cemerlang dengan harga berpatutan.

Dengan ini, adalah sangat penting untuk mencari broker yang akan memenuhi keperluan anda.

Apakah yang Dilakukan oleh Broker?

Broker merujuk kepada individu yang menjaga arahan pedagang untuk peralatan beli atau jual. Mereka mengekalkan anda sentiasa dikemaskini tentang apa yang berlaku di dalam pasaran, menyediakan anda dengan informasi perdagangan dan membimbing anda apabila mahu beli atau jual.

Kami juga patut menyebut bahawa perkataan "broker" boleh dignakan di dalam pelbagai keadaan. Ia boleh bermaksud seorang individu yang berurusan dengan anda atau boleh merujuk kepada firma broker, seperti Charles Schwab atau Merrill Lynch.

Kebanyakan negara mempunyai program perlesenan yang sama untuk broker saham dan profesional ini biasanya perlu lulus dua peperiksaan perlesenan. Ini adalah untuk memastikan bahawa mereka tahu semua peraturan dan undang-undang di dalam industri sekuriti.

Perkara yang paling penting untuk diingat adalah broker adalah orang pemasaran. Mereka mendapat komisyen apabila anda berdagang. Walaubagaimana pun, setiap broker mengutip atau mengenakan kadar bayaran komisyen berbeza daripada pelanggan. Komisyen adalah biasanya cadangan daripada perkhidmatan, jadi harga rendah tidak sentiasa bermaksud lebih baik. Adalah sangat penting untuk mengetahui tentang terma dan syarat broker tertentu.

Baca selanjutnya tutorial dan Trade12 reviews berita tentang saham, komoditi, indeks dan matawang dengan melayari laman web rasmi kami. Cipta akaun langsung dengan kami hari ini untuk memulakan perdagangan dalam talian dan bekerja dengan broker forex terbaik kami.