Parabola SARDi dalam dunia perdagangan jangka-pendek, pengalaman-pengalaman telah dipilih oleh para pedagang berpotensi untuk menjangkakan pergerakan tertentu dalam harga sesebuah aset kewangan. Terdapat pelbagai penunjuk telah digunakan untuk meramal arah masa depan aset, tetapi hanya sesetengah telah dibuktikan sangat berguna dan mudah untuk difahami sebagaimana parabola SAR.

Mari kita lihat pada asas-asas penunjuk ini dan tunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh menyerap ia ke dalam strategi perdagangan anda.

 

Parabola SAR - Penunjuk

Parabola SAR (Stop and Reversal) adalah penunjuk teknikal yang boleh membantu para pedagang untuk memikirkan di mana trend tersebut mungkin berakhir. Ia meletakkan titik atau mata di atas carta yang berpotensi menunjukkan pembalikan di dalam pergerakan harga.

Satu daripada perincian paling penting untuk diingati adalah posisi sesuatu "titik" atau "mata" digunakan oleh para pedagang untuk menjana isyarat transaksi bergantung pada di mana titik-titik ditempatkan telah dihubungkan kepada harga aset. Titik yang diletakkan di bawah harga adalah dianggap sebagai isyarat bullish, yang akan menyebabkan para pedagang untuk menjangkakan momentum kekal pada arah menaik. Sebaliknya, titik yang diletakkan di atas harga biasanya untuk menunjukkan bahawa ia di dalam kawalan dan momentum kelihatan seperti kekal menurun.

Di sini adalah bagaimana untuk berdagang menggunakan parabola SAR:

Penunjuk ini adalah sangat mudah untuk difahami. Secara asasnya, apabila titik berada di bawah lilin, ia adalah isyarat BELI, dan apabila titik berada di atas lilin, ia adalah isyarat JUAL.

Walaubagaimana pun, terdapat tangkapan. Alatan ini tidak disyorkan untuk digunakan di dalam pasaran yang tidak menentu di mana pergerakan adalah arah sisi.

 

Parabola SAR dan Jualan Pendek

Parabola SAR adalah sangat bernilai memandangkan ia adalah satu daripada kaedah paling mudah yang ada bagi tetapan arahan stop-loss berstrategi. Sebagaimana anda menjadi lebih biasa dengan penunjuk-penunjuk teknikal, anda akan melihat bahawa parabola SAR telah membina reputasi positif bagi peranannya dalam membantu ramai pedagang memperolehi keuntungan yang telah dikenali di dalam persekitaran trend.

Anda juga boleh melihat para pedagang profesional yang menggunakan penunjuk ini untuk menolong dalam mengetahui masa untuk menampung posisi-posisi pendek mereka. Adalah sangat penting untuk diingati bahawa penunjuk ini adalah mekanikal ekstrem dan akan sentiasa menganggap bahawa pedagang memegang posisi panjang atau pendek.

Bagaimana pula Parabola SAR untuk KELUAR dagangan?

Parabola SAR boleh menolong anda mengetahui sama ada anda patut menutup dagangan atau tidak.

Carta di bawah menunjukkan bahawa trend kelihatan seperti ia menurun bagi beberapa waktu, tetapi tiga (3) titik tersebut terbentuk di bawah lilin. Tiga titik ini bermakna trend telah berakhir dan menunjukkan untuk anda menutup dagangan anda.

Trade12 reviews mengulas tutorial-tutorial untuk menolong anda dengan perdagangan anda. Layari Trade12.com untuk mempelajari lebih lagi strategi-strategi perdagangan.