Kos-Kos Perdagangan Dalam TalianMembuka Akaun

Di dalam membuka akaun, beberapa broker di seluruh dunia mempunyai pelbagai terma dan syarat dan deposit minimum. Sebelum membuat keputusan untuk berdagang dengan broker tertentu, melihat bahawa anda telah membaca cetakan terperinci. Meluangkan masa anda untuk mengisi borang permohonan dan mengetahui anda mempunyai dana tidak mencukupi untuk membuka akaun adalah membuang masa.

Tidak mempunyai wang lagi? Ketepikan kebimbangan anda kerana terdapat banyak firma broker tidak meminta deposit minimum untuk membuat dagangan.

Bagi pedagang-pedagang yang mempunyai akaun bank kecil, anda mempunyai pilihan dengan pelan dividen pelaburan semula (DRIP). DRIP membolehkan untuk membeli saham terus daripada syarikat-syarikat yang menawarkan aset dan memintas para broker.

Komisyen dan Yuran

Broker meletakkan caj-caj berlainan (komisyen) untuk berdagang. Harga adalah kebanyakannya disediakan bergantung kepada perjanjian, dan harga murah adalah tidak sentiasa baik.

Broker-broker yang meletakkan caj serendah $5 hingga $15 setiap dagangan menghabiskan pekerjaan dengan mudah. Harga-harga yang diberikan menurun setiap masa dan kualiti mencapai perkhidmatan yang baik. Walaubagaimana pun, jangan mengharapkan perkhidmatan-perkhidmatan lain untuk menjadi yang terpuji.

Julat sebanyak $15 hingga $30 setiap dagangan adalah kebiasaan yang dicaj oleh broker-broker harga-pertengahan di tempat lain, yang menawarkan tawaran lebih baik bersama-sama dengan perkhidmatan-perkhidmatan tambahan.

Broker-broker mewah biasanya bermaksud kos-kos mahal. Dalam keadaan tertentu, julat boleh menjadi di antara $100 hingga $200 setiap dagangan, yang mana broker-broker ini menyediakan perkhidmatan penuh.

Komisyen adalah berasaskan pada jenis dagangan yang dilaksanakan.

Yuran-Yuran Tersembunyi

Keseluruhannya, yuran-yuran tersembunyi adalah kelakuan yang diterima di dalam industri kewangan, dan kami menyediakan anda senarai untuk dilihat:

Memindahkan aset, keduanya di dalam dan luar yuran akaun

Yuran penyelenggaraan akaun

Yuran akaun tidak aktif

Yuran memberhentikan pengekalan baki minimum

Faedah pinjaman margin

Caj-caj ke atas sesetengah jualan keselamatan

Simpan ini di dalam fikiran anda apabila anda memasuki dunia pasaran.

Dapatkan pandangan pasaran dengan broker forex terbaik kami. Buka akaun langsung di Trade12.com hari ini!