Broker-Broker Dalam Talian: Perkhidmatan Penuh atau Diskaun?Broker mempunyai dua variasi: broker-broker perkhidmatan penuh atau diskaun.

Broker Perkhidmatan Penuh

Broker jenis ini dikatakan menyediakan perkhidmatan mewah, memandangkan mereka menyediakan pilihan perkhidmatan yang luas termasuk nasihat peribadi, perancangan persaraan dan tip-tip cukai. Broker akan dipertimbangkan sebagai perkhidmatan penuh jika ia menawarkan produk-produk pelaburan yang luas seperti derivatif, insurans, begitu juga dengan akses kepada penyelidikan syarikat. Ini semestinya mempunyai tag harga besar yang sepadan. Broker yang menawarkan perkhidmatan penuh adalah mahal, bersama-sama dengan komisyen lebih kurang $150. Tambahan pula, broker perkhidmatan penuh mengasaskan komisyen mereka pada jumlah dagangan anda, dan tidak pada prestasi portfolio anda. Dalam kes ini, ia boleh menjadi peneraju kepada broker perkhidmatan penuh anda memberikan anda isyarat untuk berdagang apabila ia tidak perlu. Ia dipanggil melahirkan apabila ia sudah terlalu banyak.

Broker Diskaun

Broker-broker diskaun mengenakan caj komisyen yang rendah, tetapi tidak memberikan tip-tip pelaburan. Broker-broker diskaun menawarkan kurang produk, sebab itu yuran-yuran diletakkan rendah. Broker tidak dibayar pada komisyen, tetapi lebih pada gaji masing-masing. Untuk mengekalkan sistem yang efektif dan kualiti perkhidmatan yang terbaik, model perniagaan dibina untuk diletakkan melalui kebanyakan jumlah.


Broker-Broker Dalam Talian dan Industri Kabur

Beberapa tahun lalu, ada yang mengatakan terdapat kategori broker ketiga, yang terlibat dengan sistem perdagangan dalam talian. Pada masa kini, sangat jarang untuk menemui broker diskaun yang tidak menawarkan perdagangan dalam talian. Perdagangan dalam talian telah berkembang secara besar-besaran di seluruh dunia melalui internet yang memberikan manfaat kepada pelabur-pelabur kendiri.

Sesetengah kelebihan broker jenis ini termasuk komisyen yang kurang dan kawalan pelaburan yang lebih besar di dalam akaun perdagangan mereka. Industri telah terjejas oleh perdagangan dalam talian kerana mereka membuat garisan mengasingkan perkhidmatan penuh dan diskaun kurang kelihatan. Sebagaimana broker-broker diskaun mejadi kebiasaan di dalam pasaran global, mereka menyediakan akses di dalam penyelidikan yang berkualiti tinggi. Walaubagaimana pun, broker-broker perkhidmatan penuh tradisional kini turut menawarkan pilihan perdagangan dalam talian.

Dapatkan pandangan pasaran dengan broker forex terbaik kami. Buka akaun langsung di Trade12.com dan periksa Trade12reviews untuk kemaskini berita terbaru pasaran hari ini!