Kelebihan-kelebihan dalam Perdagangan MarginPenggunaan margin penting oleh kerana leverage. Seperti apa yang sering dilakukan oleh syarikat-syarikat, mereka meminjam wang untuk melabur di dalam projek. Sama seperti para pelabur, yang boleh meminjam wang dan leverage untuk melabur. Apabila saham meningkat, setiap mata adalah dikuatkan oleh leverage. Anda boleh mendapat keuntungan lebih besar selagi anda memilih pelaburan yang betul.

Anda mempunyai sekurang-kurangnya dua kemungkinan pembelian dengan 50% margin awal dan boleh membeli sebanyak mana saham yang anda ingin, menggunakan tunai di dalam akaun anda. Penggunaan akaun margin adalah lebih mudah untuk mendapat keuntungan berbanding dengan perdagangan yang datang hanya daripada posisi tunai. Apa yang penting adalah sama ada atau tidak saham tersebut meningkat. Dunia pelaburan akan sentiasa didebatkan sama ada ia menjanjikan untuk terus memilih saham yang menguntungkan. Sebaliknya, margin menawarkan peluang untuk meningkatkan pulangan anda.

Di sini satu contoh tentang betapa pentingnya leverage:

Sebagai contoh, pembelian selamat adalah bernilai $20,000 margin sebanyak $10,000 dan tunai sebanyak $10,000. Apple Inc. berdagang pada $100 dan anda mempunyai analisis fundamental bahawa ia akan meningkat secara radikal. Kes yang paling biasa adalah anda akan hanya mencuba 100 saham (100 x $100 = $10,000). Oleh kerana anda berdagang dalam margin, anda boleh mendapat 200 saham (200 x $100 = $20,000).

Apple Inc. kemudian mengunci dengan jurucakap dan harga saham meningkat 25%. Sekarang, pelaburan anda adalah (200 saham x $125) dan anda memilih untuk mengeluarkan tunai. Selepas broker dibayar, $10,000 yang dipinjamkan, anda mendapat $15,000, ia mendapat keuntungan sebanyak $5,000. Pulangan terhadap pelaburan sudah sebanyak 50% mengambil kira kenaikan saham sebanyak 25%. Ingat, kami tidak mengambil komisyen dan faedah ke dalam akaun. Atau, keuntungan anda akan ditolak daripada kos-kos ini.

Dapatkan pandangan pasaran dengan broker forex terbaik kami. Buka sebuah akaun langsung di Trade12.com hari ini dan periksa ulasan Trade12 reviews kami tentang acara pasaran untuk melaksanakan dagangan yang lebih baik!